Vrei sa faci bani din YouTube? Iata cele mai bune 5 idei de vlog!
In paralel cu cea de "influencer", meseria de "vlogger" capata din ce in ce mai multi adepti si in Romania, mai ales vazand succesul unor tineri precum Selly, Mariciu, Tequila sau Mikey Has. 

Totusi, atrasi de mirajul sutelor de mii de vizualizari, precum si al banilor care pot rezulta din acestea, cei aflati la inceput de drum pot scapa din vedere tocmai cel mai important aspect. Este vorba despre crearea de continut original, care sa ii diferentieze de ceilalti concurenti de pe piata si sa le aduca nu numai un public fidel, ci si noi si noi vizitatori "unici", cu fiecare clip postat.

Intrucat suntem experimentati in aceasta bransa, chiar daca nu producem foarte mult continut propriu, ci mai mult pentru brandurile cu care lucram, iti putem da cateva idei de vlog mai rar intalnite. 

Daca le pui in practica, dubland calitatea narativa si a actiunii cu cea tehnica si a imaginii, ai toate sansele sa ajungi in top, atat la propriu, cat si la figurat. Si, cine stie, poate iti vei regasi numele pe lista enumerata anterior, intr-un viitor articol de pe acest blog sau chiar din presa nationala ori internationala!

Idei de vlog #1 - Incearca ceva pentru prima oara

Daca acesta este primul tau clip de pe canal, putem spune ca incerci chiar vlogging-ul pentru prima oara! :) Redevenind seriosi, clipurile de tipul "prima data cand mananc wasabi" sau "prima data pe schiuri" (sau orice altceva iti trece prin minte) au foarte mult succes si fac foarte multe vizualizari.

Idei de vlog #2 - Interviu

In functie de tipul continutului pe care vrei sa il promovezi si publicul caruia i te adresezi, poti alege o personalitate careia sa ii iei interviu. Spre exemplu, daca faci un vlog despre calatorii, poti vorbi cu Razvan Pascu. Acest tip de continut este apreciat pentru informatiile pe care le aduce, dar si pentru ca vizualizarile vin practic din doua parti (si dinspre fanii celui intervievat).

Idei de vlog #3 - O zi cu buget limitat

O alta idee interesanta este aceea de a-ti propune o zi cu buget limitat. Spre exemplu, arata-le urmaritorilor tai cum incerci sa "supravietuiesti" o zi cu doar 10 lei: ce mananci, ce bei, cum te deplasezi in oras?

Idei de vlog #4 - Vechi VS nou

Alte clipuri care strang foarte mult engagement pe YouTube sunt cele care prezinta diferentele dintre doua obiecte de acelasi fel, unul foarte vechi si altul foarte nou. Spre exemplu, daca ai pastrat primul tau telefon mobil, poti face o comparatie intre acesta si smartphone-ul pe care il detii in prezent.

Idei de vlog #5 - Alatura-te unui trend international

In cazul in care ti se pare ca nu ai cele mai bune idei, te poti inspira intotdeauna de la un trend din afara. Avantajul este ca subiectul este deja testat si te poti inspira chiar si dupa montajul si alte aspecte tehnice ale clipului original.

Dupa cum vezi, in cele cinci idei de vlog nu am inclus unele care pun foarte mult accent pe statutul tau, precum "Ce am in geanta?" sau "FAQ (Intrebari frecvente)", intrucat nu esti inca o vedeta. Dar ai toate sansele sa devii! Mult succes!
share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu