A venit momentul sa achizitionezi o camera video pentru vlog? Iata care sunt criteriile esentiale!
Cand incepi sa experimentezi vloggingul, totul nu este decat o joaca. Iti scoti telefonul mobil, pornesti inregistrarea si incepi sa discuti subiectele pe care ti-ai propus sa le abordezi pentru clipul respectiv. Lucrurile devin serioase un pic mai tarziu, cand revezi inregistrarea si iti dai seama ca imaginea e miscata si ca sunetul nu e foarte clar.

Chiar daca ignori aceste probleme pentru o perioada, odata ce videoclipurile postate de tine incep sa adune vizualizari, iti doresti sa imbunatatesti continutul pe care il oferi celor care isi dedica timpul pentru a te urmari si pentru a asculta ce ai de spus. Abia atunci incepi sa iti pui cu adevarat intrebarea – cum gasesti cea mai buna camera video pentru vlog?

Pentru ca nu exista un singur raspuns corect, iar detaliile fac diferenta, noi ti-am pregatit cateva criterii de care sa tii cont atunci cand vrei sa achizitionezi o camera video pentru vlog care sa te insoteasca in toate aventurile tale de acum inainte. Iata care sunt acestea!

    1. Stabilizator/cardan: Util pentru fotografierea statica manuala, dar pentru a surprinde imagini in miscare, stabilizarea camerei sau a obiectivului reprezinta un ajutor real. In plus, pentru astfel de fotografii, ai nevoie de un cardan. Acest accesoriu te scuteste de utilizarea altor piese. 

    2. Trepied: Desi un trepied obisnuit este mai bun decat niciunul, vei avea doar de castigat daca alegi un trepied video profesionist, cu un cap pivotant, care sa permita captivarea panoramelor cu mare usurinta. 



    3. Audio: Microfoanele din camera prezinta trei probleme majore: calitatea audio este acceptabila, dar nu extraordinara, zgomotul vantului este insuportabil, iar microfonul capteaza sunet din toate partile, mai putin din directia care te intereseaza. Pentru a evita aceste neplaceri, citeste cu atentie caracteristicile microfonului din camera pe care o vei achizitiona.

    4. Card de memorie: Pentru a evita situatiile in care ramai fara memorie si trebuie sa stergi din inregistrarile pe care nu le-ai salvat inca in laptop, investeste intr-un card de memorie. Poate ca nu vei avea nevoie de acesta prea curand – insa, cand se va ivi momentul, acesta va fi salvarea de care ai nevoie.

Inainte de a investi intr-o camera video pentru vlog, este important sa iti „faci temele” corespunzator. Dupa cum ai descoperit, device-ul ideal trebuie sa bifeze foarte multe casute pentru a-ti satisface nevoile. De asemenea, trebuie sa te astepti la faptul ca vei face o achizitie destul de costisitoare, motiv pentru care este important sa te bucuri de aceasta timp indelungat. 

Ce pasi trebuie urmati cand vrei sa achizitionezi o camera pentru vlog?

Inainte de a cumpara camera dorita, asigura-te ca ai citit zeci de recenzii despre acestea. De la descrierile facute de producator, la recenziile lasate de clienti, pana la comentariile lasate de alti utilizatori. Astfel, vei putea sa capeti o privire de ansamblu si vei sti exact ce asteptari sa ai de la produsul comandat.

In al doilea rand, te poti inspira din sugestiile altor vloggeri. De exemplu, unul dintre cele mai populare branduri intre influenceri este reprezentat de Fuji. Desi pretul poate fi mai mare decat te-ai astepta, ai garantia ca investesti intr-un produs de calitate, cu baterie rezistenta, pe care il poti folosi ani la rand. Acelasi lucru poate fi spus si despre camerele oferite de Canon, Sony, Nikon, Panasonic si multe altele.

Informeaza-te, citeste cat mai multe despre produsul dorit, tine cont de recomandarile din acest articol si vei reusi sa gasesti cea mai buna camera video pentru vlogurile tale!
share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu