Top programe editare video in 2021
Indiferent daca esti amator, YouTuber sau editor video profesionist, software-ul pe care il folosesti va influenta decisiv rezultatul muncii tale si timpul pe care il consumi pentru fiecare productie video. Intrucat exista foarte multe programe de editare video pe care le poti folosi in acest moment, iar marketingul isi face treaba foarte bine, multi editori de imagine au nevoie de o recomandare in care pot avea incredere. 

Pentru a te ajuta sa livrezi cele mai bune rezultate, am decis sa facem un top programe editare video pentru anul 2021. Fiecare selectie are ceva special de oferit, iar descrierile cuprind toate informatiile de care ai nevoie pentru a putea alege varianta potrivita stilului tau de lucru si necesitatilor tale profesionale. Evident, rezultatele depind foarte mult si de hardware-ul pe care il ai la dispozitie, insa acesta este un subiect separat. 

Top programe editare video 

1. Adobe Premiere Pro

- Platforme: Windows si Mac;
- Functii importante: Multi-cam editing, 3D editing;
- Folosire gratuita: 7 zile;
- Potrivit pentru: profesionisti in editare video, studenti.


Adobe Premiere Pro este un instrument standard folosit de cei mai buni profesionisti din lume in crearea videoclipurilor de Youtube, reclamelor, videoclipurilor muzicale, filmelor de scurt metraj si chiar productiilor cinematografice. Acest software de top este in competitie directa cu Final Cut Pro, soft ce ofera functii si beneficii similare. 

Un mare beneficiu al Adobe Premiere Pro este apartenenta sa la Adobe Creative Cloud. Daca ai cont pe Creative Cloud, vei putea folosi resurse din cadrul mai multor platforme, de la instrumentul grafic After Effects pana la importarea materialelor de calitate oferite de Adobe Stock. Chiar daca nu folosesti Creative Cloud, Premiere Pro este o alegere foarte buna, intrucat poti crea materiale video in format 4K, 8K si VR. 

Instrumentele de decupare si editare iti asigura precizie si un control perfect asupra cadrelor, iar videoclipurile (in numar nelimitat) pot fi importate dintr-o varietate de surse. Sincronizarea automata iti va da control total asupra cadrelor filmate din mai multe unghiuri. Fiindca se lucreaza mai mult de acasa in prezent, platforma pune la dispozitie o multitudine de functii utile colaborarii intre membrii echipei in regim remote. 

2. Final Cut Pro X

- Platforme: Mac;
- Functii importante: Multi-cam editing, Intelligent colour balancing;
- Folosire gratuita: 90 de zile (oferta limitata);
- Potrivit pentru: profesionisti in editare video, studenti.


Apple Final Cut Pro X este un software excelent de editare video, acesta ocupand al doilea loc in lista noastra fiindca poate fi folosit exclusiv de catre utilizatorii sistemelor Mac. 

Cu functii ce includ video la 360 de grade, HDR si optiuni avansate de corectie a culorii, Final Cut Pro X este optimizat pentru sistmele Mac, integrand perfect resursele ecosistemului Apple, precum Photos sau iTunes. In ciuda faptului ca este un program foarte complex, folosirea este simpla si intuitiva, iar organizarea functiilor video si audio este excelenta. 

3. Filmora

- Platforme: Windows, Mac;
- Functii importante: format 4K, selectie de efecte video si titluri;
- Folosire gratuita: da, insa cu watermark;
- Potrivit pentru: amatori si pasionati de editare video.


Daca vrei sa folosesti un program simplu si care sa ofere o gama larga de resurse, Filmora este disponibil la un pret foarte bun. Interfata este intuitiva, iar efectele puse la dispozitie de platforma sunt special concepute pentru YouTube si social media. 

In plus, ai la dispozitie si o colectie de fisiere audio gratuite peste care sa suprapui continutul video pentru un impact mai mare. Varianta gratuita cuprinde toate elementele si optiunile variantei platite, insa videoclipurile vor avea watermark. 

Acest top programe editare video a fost realizat pentru a satisface toata gama de editori, de la profesionisti din industria cinematografiei pana la entuziasti care vor sa realizeze videoclipuri interesante din vacanta. Daca vrei sa te bucuri intotdeauna de cele mai bune rezultate, insa, nu trebuie sa cauti cel mai bun software sau cele mai puternice sisteme, trebuie doar sa apelezi la un studio de productie video!
share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu