Cat plateste YouTube pentru vizualizari?
Creatorii de continut care isi doresc sa isi monetizeze videoclipurile se intreaba adesea cat plateste YouTube pentru vizualizari, insa raspunsul nu este la fel de simplu precum intrebarea. Daca vrei sa castigi bani din continut video si, mai exact, din YouTube, exista o serie de detalii pe care trebuie sa le cunosti.

Astfel, ti-am pregatit raspunsuri la cele mai frecvente intrebari adresate pe marginea acestui subiect. Iata despre ce este vorba!

1. Cat plateste YouTube pentru 1 milion de vizualizari?

Desi cifra nu este exacta, se poate aproxima ca, la 1 milion de vizualizari pe YouTube in Romania, media castigurilor se situeaza intre 900 si 1.000 de euro. Desigur, aceasta suma poate varia in functie de o multime de criterii, cum ar fi domeniul de interes. Exista canale care raporteaza castigurile de pana la 2.000 de euro pentru acelasi numar de vizualizari.

2. Dar pentru 1.000 de vizualizari?

Majoritatea canalelor de YouTube primesc intre 4 si 6 lei la fiecare 1.000 de vizualizari.

3. Cum poti sa fii platit de YouTube?

Nu iti imagina ca este suficient sa postezi un videoclip care sa ajunga viral pentru a castiga bani din aceasta platforma video. Una dintre cerintele pe care trebuie sa le indeplinesti se refera la apartenenta la Programul de Partneriat YouTube (PPT), iar aici nu foarte multa lume poate intra. Iata care sunt criteriile pe care trebuie sa le bifezi pentru a fi acceptat in Program!

    • Sa ai minimum 18 ani*;
    • Sa ai peste 1.000 de abonati;
    • Este important sa ai peste 4.000 de ore valide de vizionare publica in ultimul an:
    • Sa detii un cont AdSense**;
    • Sa respecti toate politicile YouTube legate de finantare.

*In cazul in care nu ai indeplinit aceasta varsta, este important sa ai un tutore legal care sa fie de acord sa iti administreze platile prin AdSense.

**Un creator de continut care foloseste AdSense castiga cate un dolar la fiecare 1.000 de vizualizari. Suma nu este impresionanta, iar explicatia consta in faptul ca banii castigati trebuie impartiti in cat mai multe surse, printre care si angajatii brandului promovat, cei care lucreaza pentru YouTube s.a.

Daca indeplinesti toate cerintele mentionate, esti liber sa aplici pentru PPT. Cand esti acceptat, poti configura setarile pentru anunturile care urmeaza sa iti aduca bani.

4. Care este diferenta dintre CPM si RPM?

Inainte de a discuta despre diferenta dintre cele doua concepte, este important sa le definim. CPM este un acronim pentru sintagma Cost per Mile (cost pe o mie de vizualizari) in timp ce RPM reprezinta Revenue per Mile (venituri pe o mie de vizualizari). 

Daca CPM este un indicator util pentru cei care promoveaza produse, RPM se refera la creatorii de continut si indica exact raspunsul la intrebarea care te-a adus la acest articol: cat plateste YouTube pentru vizualizari. Asadar, CPM se concentreaza doar pe reclame, iar in RPM sunt incluse toate metodele de a genera venituri din platforma video, fara a se limita la ads-uri.

Daca vrei sa afli mai multe despre cum poate fi masurat succesul pe YouTube, iti recomandam acest articol, unde am analizat in detaliu cum trebuie interpretate datele puse la dispozitie de aceasta companie.
share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu