Cum sa faci o filmare slow motion interesanta? Idei si trucuri
Acest articol ar fi putut fi despre "cum sa faci o filmare slow motion", insa, in prezent, toate smartphone-urile sunt echipate cu functia respectiva, in cadrul aplicatiei de camera. Prin urmare, te vom invata cum sa faci un astfel de clip sa fie si interesant, original si sa atraga un numar cat mai mare de vizualizari. 

De fiecare data cand un lucru ajunge sa fie accesibil pe scara larga, este tot mai evidenta diferenta dintre profesionisti si amatori. Cel mai bun exemplu in acest sens il reprezinta fotografiile: doar pentru ca avem "aparate foto" profesionale in buzunar, referindu-ne desigur tot la telefoanele inteligente, acest lucru nu inseamna ca suntem cu totii fotografi cu premii Pulitzer si expozitii vernisate in jurul lumii.

Este valabil si pentru filmarile in slow motion! Nu este nimic artistic la un caine care casca la o viteza de trei-patru ori mai redusa, aratandu-si coltii, dar si limba in toata splendoarea ei - acest lucru poate fi cel mult "cute"

Insa daca vorbim despre "explozia" unei pastile efervescente de calciu si magneziu intr-un pahar cu apa, insotita de sunete care amintesc de un camp de lupta, situatia incepe sa devina din ce in ce mai surprinzatoare. Prin urmare, prima regula este sa capturezi un moment deosebit, la care nimeni nu s-a mai gandit (poate ca nici macar exemplul nostru nu este chiar cel mai inspirat).

In al doilea rand, trebuie sa intelegi ca totul are o limita, inclusiv o filmare slow motion. Bineinteles, ne referim la durata acesteia, mai ales in conditiile in care tot mai multe studii arata ca atentia utilizatorilor de internet a scazut la mai putin de 7 secunde, pentru clipurile video. 

In conditiile date, este bine ca un cadru filmat cu incetinitorul sa nu depaseasca valoarea mentionata si sa fie precedat si succedat de imagini care se deruleaza cu o viteza normala. Exceptie fac situatiile in care filmezi ceva cu totul si cu totul deosebit, iar actiunea este oricum foarte rapida si la FPS-ul respectiv (spre exemplu experimente stiintifice).

Contrastul este intotdeauna o modalitate excelenta de a scoate la lumina anumite aspecte, iar o filmare slow motion nu face exceptie. Ne referm atat la propriu, cat si la figurat: in primul rand, diferenta cromatica dintre obiectul actiunii si fundal trebuie sa fie cat mai mare. 

In al doilea rand, pentru un efect si mai puternic, clipul redat la viteza scazuta poate fi insotit de o muzica dinamica sau de un text pe ecran care sa exprime contrariul. Acest lucru va capta cu siguranta interesul utilizatorilor si ii va face sa dea "replay" de doua-trei ori, ba poate chiar si "share" catre prietenii lor reali si virtuali.

Nu in ultimul rand, o filmare slow motion trebuie sa transmita un mesaj si, mai important, trebuie sa existe un motiv bine intemeiat pentru care respectivele secvente chiar sunt "date mai incet". 

In acest ultim caz, ne ajuta analogia cu reluarile din timpul meciurilor de fotbal: nu are niciun sens sa transmiti cu incetinitorul executia unui penalty, care oricum este foarte banala, insa momentul care a dus la acordarea respectivei lovituri de pedeapsa trebuie redat la o viteza de trei-patru ori mai mica, pentru ca telespectatorii sa sesizeze contactul sau infractiunea produsa.
share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu