Videoclipul de prezentare, una dintre cele mai eficiente strategii de promovare a unui produs
Din pacate sau din fericire, in ziua de astazi nu mai este suficient sa lansezi pe piata un produs sau un serviciu de calitate pentru ca acesta sa se vanda imediat ca painea calda. 

Componenta de marketing, mai exact promovarea pe care o faci pe toate canalele pentru a ajunge la publicul tau, este cel putin la fel de importanta precum produsul sau serviciul in sine.

De ce "din pacate"? Pentru ca unele dintre cele mai bune produse sau servicii din lume nu ajung niciodata atat de cunoscute si de utilizate pe cat ar merita. De ce "din fericire"? 

Pentru ca "batalia" dintre business-uri, purtata atat la nivelul produselor si serviciilor propriu-zise, cat si la nivel de marketing si creativitate, nu face decat sa sporeasca optiunile publicului si sa se asigure ca acesta face intotdeauna alegerea potrivita.

In aceste conditii, companiile mai mici sau cele nou infiintate, care sunt de obicei caracterizate de originalitate, o efervescenta a ideilor, dar si de preturi mai mici decat brand-urile arhicunoscute, cauta modalitati eficiente de a strapunge piata. 

In mod logic, pretul redus reprezinta un argument puternic in favoarea lor, insa este inutil cat timp aceasta informatie valoroasa nu ajunge la public.

Prin urmare, care este solutia? Ca intotdeauna, calea de mijloc, mai exact dezvoltarea unui produs sau serviciu de calitate, dar si alocarea unui buget de marketing. Intrucat fondurile nu sunt sub nicio forma nelimitate, mai ales intr-un context economic global atat de nesigur, una dintre cele mai bune strategii de promovare a unui produs o reprezinta videoclipul de prezentare.

Acesta are nenumarate avantaje, de la pretul relativ redus fata de alte strategii de marketing la formatul video, unul dintre cele mai apreciate si consumate pe internet la momentul actual, in special datorita cresterii popularitatii dispozitivelor mobile. 

La Videomaniax, prezentarile de produs reprezinta unul dintre principalele servicii de productie video, alaturi de reclame, prezentarile de companii (corporate) si videoclipurile muzicale.

De ce este prezentarea video o strategie de promovare a unui produs atat de eficienta? In primul rand, pentru ca scoate in evidenta produsul in sine, il arata in actiune si ii prezinta toate specificatiile, caracteristicile si particularitatile. O astfel de abordare este mult mai cinstita, mai practica si mai utila pentru public decat o prezentare a valorilor unei companii, insotita de sloganuri precum "schimbam lumea" sau "diferenta care face diferenta".

In al doilea rand, videoclipul de prezentare este o strategie de promovare a unui produs care se bazeaza, de obicei, pe modelul "problema/rezolvare". Cu alte cuvinte, la inceputul clipului se prezinta o problema pe care privitorul o poate avea, iar produsul este infatisat drept "solutia minune" care o rezolva. Astfel, se inoculeaza in mintea potentialului cumparator ideea ca are neaparata nevoie de produsul respectiv.

O astfel de abordare este cu atat mai eficienta cu cat in jurul ei se tese o poveste la care privitorii se pot raporta, din punct de vedere emotional. Din acest motiv, la Videomaniax, punem accent pe insusirea clipurilor noastre de a fi memorabile si cream prezentari care raman in mintea oamenilor si stabilesc o conexiune importanta intre acestia si brandul respectiv.
share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu