Ai folosit pana acum Instagram Videos pentru sustinerea business-ului? Iata cateva sfaturi si trucuri!
Video-urile pe Instagram sunt printre cele mai eficiente arme din arsenalul actual de marketing. Acest format a devenit atat de accesibil, incat nu doar companiile cu bugete mari isi pot permite un plan de marketing bazat pe video-uri Instagram, ci si business-urile medii si mici. De fapt, se estimeaza ca in jur de 85% din afacerile online planuiesc sa foloseasca aceasta strategie de marketing pana la finele lui 2020!

De ce sa alegi platforma Instagram pentru video-uri?

Chiar daca imaginile sunt formatul principal de content pe Insta, video-urile castiga rapid teren, conform unui raport de la eMarketer. In acesta, este specificat faptul ca, in timp ce interesul pentru imagini a crescut cu 46%, cel pentru video-uri a crescut cu peste 53% de la an la an.

Lasand la o parte cifrele, care sunt motivele reale pentru care sa investesti in video marketing pentru Instagram? In primul rand, un video iti ofera posibilitatea de a distribui informatii complexe, amanuntite, care nu pot fi transpuse intr-o singura imagine. In al doilea rand, oricand ai nevoie de awareness in jurul unei campanii, a unui nou produs, promotie sau oferta, video-ul este cel mai eficient. Nu in ultimul rand, iti ofera posibilitatea de a educa publicul in privinta unui serviciu sau produs.

In plus, pe Instagram, ai acum acces la mai multe tipuri de content video, precum IGTV, video-uri live, story-uri etc. De la introducerea in 2013 a formatului video pe Insta, acestea au crescut in popularitate, dar si in numarul de optiuni pe care le avem la indemana. De la limita initiala de 15 secunde, astazi avem o limita de un minut pentru video-urile standard, care pot genera mult trafic! Iata cateva caracteristici de care sa tii cont:

Format video – MP4;

Lungime – de la 3 la 60 de secunde;

Marimea fisierului – Chiar daca Instagram nu limiteaza marimea fisierelor, este recomandat ca acestea sa nu depaseasca 50MB;

Orientare – portret, landscape sau patrat;

Aspect – minimum 1.91:1 si maximum 4:5;

De asemenea, trebuie sa tii cont si de modul in care faci upload. Ai la indemana optiuni precum crearea unui live, upload-ul unui video deja existent, dar si programarea video-ului pentru o alta data/ora, cu ajutorul Instagram Later. Aceasta ultima optiune este valabila doar pentru profilurile de business.



Asadar, daca te-ai decis sa integrezi Instagram in strategia ta de video marketing, iata cateva sfaturi si trucuri:

Foloseste-te de Instagram Stories

Se estimeaza ca in jur de 250 de milioane de useri activi se uita la Insta Stories in fiecare zi. Acestea au o durata de doar 24 de ore, fiind ideale pentru postari creative si spontane! Pentru aceasta categorie, iti sugeram sa alegi continut distractiv, dar si promotional, care reflecta valorile brandului tau! Poti posta chiar si imagini amuzante cu cainele de la birou sau cu colegii la bere dupa lucru! Asigura-te doar ca acestea sunt aliniate la estetica si mesajul tau ca brand pe Instagram!

Alege un cover photo care fura privirile

Intr-o lume dinamica, in care consumatorii scrolleaza in viteza de la un post la altul, poate fi dificil sa le captezi atentia cu un video. Cu toate acestea, ai sanse mai mari de reusita daca alegi un cover care capteaza esenta mesajului pe care vrei sa il transmiti si este suficient de atractiv cat sa opreasca userul din scroll.

Nu te baza pe sunet

Chiar daca video-urile incep automat pe Instagram, daca userul nu apasa pe ecran, ele sunt lipsite de sunet. Asadar, daca incerci sa captezi atentia utilizatorilor in doar cateva secunde, este important ca mesajul tau sa fie bine inteles, chiar si fara sunet!

Pune accentul pe primele secunde ale clipului

Sa recunoastem: Instagram este plin de postari de tot felul, astfel incat trebuie sa gasesti o modalitate interesanta de a capta atentia publicului in doar 3-5 secunde!

Alege lungimea potrivita pentru video-uri

Chiar daca limita este de 60 de secunde, asta nu inseamna ca toate clipurile tale ar trebui sa aiba o durata maxima. La fel ca in cazul altor strategii de social media, este important sa experimentezi pana gasesti lungimea potrivita. Daca ai constatat ca acestia prefera videoclipurile sub 30 de secunde, opteaza pentru acestea! 

Foloseste app-uri pentru editarea video-urilor

Exista multe aplicatii si soft-uri pentru editare video, care nu doar cresc calitatea acestora, ci iti permit si atasarea logo-ului, fontului sau a altor elemente de design specifice afacerii tale! Alternativ, opteaza pentru Videomaniax si ne vom ocupa noi de acestea, folosind soft-uri profesioniste care garanteaza calitatea unui clip!

In concluzie, daca vrei sa adaugi clipuri pe Instagram in strategia ta de video marketing, tine cont de sfaturile de mai sus! Nu uita ca utilizatorii sunt mult mai deschisi la achizitionarea unui produs dupa ce vad un demo cu acesta, motiv pentru care folosirea Instagram Videos pentru a-ti afisa produsele sau serviciile este o metoda excelenta de video marketing!
share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu