Formula magica prin care clipul tau poate deveni viral!
Din punctul de vedere al continutului video, internetul este impartit in clipuri "meh", ale caror vizualizari le poate numara si un copil de gradinita, eventual pe degete, si virale, acele "sfinte graale" ale productiei AV, cu sute de mii de views si poate chiar mai mult. 

In mod logic, atunci cand isi propune sa realizeze un clip, fie ca este vorba despre o reclama, un videoclip muzical, o prezentare de produs sau o filmare corporate, oricine si-ar dori sa creeze un viral.

Partea buna (sau proasta, depinde cum vrei sa privesti) este ca un astfel de deznodamant nu este aproape niciodata o intamplare. Iar noi, la VideoManiax, avem "formula magica" prin care iti putem transforma clipul in viral. Mai exact, vorbim despre 4 criterii absolut esentiale si care trebuie indeplinite in acelasi timp, ceea ce este extrem de greu de realizat.

Iata, in continuare, care sunt lucrurile care iti vor pune imaginile in miscare, atat la propriu, cat si la figurat, referindu-ne desigur la numarul de vizualizari:

1. Timing. La fel ca multi alti termeni din engleza, nici acesta nu are un corespondent exact in limba romana, prin urmare ne simtim nevoiti sa il folosim ca atare. Ce inseamna timing? Inseamna sa creezi clipul potrivit la momentul potrivit si sa il promovezi in locul potrivit. 

Leaga-te de un eveniment actual, porneste de la ceva ce oricum stie toata lumea, ca sa nu pierzi timp pretios cu explicatiile, si livreaza un produs fie extrem de amuzant, fie emotionant. Daca reusesti sa storci lacrimi, fie ele de ras sau de plans, cu siguranta esti pe calea cea buna!

Bineinteles, rapiditatea cu care un viral trebuie "scos din cuptor" aduce cu sine numeroase provocari din punctul de vedere al productiei: totul trebuie conceput, filmat, montat si post-procesat pe repede inainte. Insa nu uita care este miza - vrei ca publicul sa zica "mda" si sa dea Seen sau preferi un "wow" si un Share? Asa ne gandeam si noi!

2. Scurt si la obiect. De cand cu atatea distractii pe internet, in ambele sensuri ale cuvantului, atentia utilizatorilor a scazut drastic, ajungand la doar cateva secunde. Prin urmare, daca nu reusesti sa captezi interesul din primele cadre ale productiei tale, restul nici macar nu va mai fi privit. 

Cu exceptia videoclipurilor muzicale, care de obicei devin extrem de populare datorita artistului, nu neaparat continutului lor, viralele au sub un minut. Seteaza-ti mental aceasta limita de timp atunci cand te apuci de lucru si nu uita: intotdeauna trebuie sa ai...

3. Un singur mesaj. Asa cum spuneam si mai sus, atentia utilizatorilor de internet este extrem de redusa, iar un studiu dovedeste ca aceasta este chiar mai scurta decat a pestisorului auriu: doar 8 secunde! 

Prin urmare, tinand cont si de lungimea unui clip cu potential viral, despre care am vorbit inainte, trebuie sa te concentrezi pe un singur mesaj pe care vrei sa il transmiti. Britanicii ceva mai putin conservatori au o vorba: "Keep it simple, stupid!" (acronimul KISS e dragut, totusi). In concluzie, ideea trebuie sa fie simpla si clara in mintea ta inca de la inceput, pentru ca ea sa poata fi transpusa succint in video si sa aiba acelasi efect si asupra utilizatorilor.

4. Interpreteaza statisticile. Spre deosebire de privitori, atentia ta trebuie sa ramana concentrata mult timp dupa publicarea viralului. Studiaza si interpreteaza cu minutiozitate statisticile disponibile cu privire la clipul tau, pentru ca urmatoarele sa fie "si mai virale". Uita-te care este impartirea publicului pe sexe, varste, regiuni geografice etc, pentru ca mesajul tau sa fie adaptat in consecinta in urmatoarele productii video. Mult succes!
share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu