Idei de postari pe Instagram (video) care iti asigura succesul

Daca esti creator de continut sau detii un business, iar Instagram este una dintre principalele platforme online de promovare pe care le folosesti, ai o multime de optiuni la indemana pentru a crea clipuri video. De la Instagram Stories, la IGTV, pana la Instagram Live, chiar ai de unde alege!

In cazul in care ai ramas in pana de inspiratie si cauti cateva idei de postari pe Instagram (video), ai ajuns exact unde trebuie. Descopera, in continuare, tot ce trebuie sa stii despre cum functioneaza continutul video pe una dintre cele mai populare platforme de social media!

Cum poti folosi sectiunea de Instagram video?

Cand vine vorba de scopul acestui tip de continut, optiunile sunt infinite. Totusi, este important sa ai un anumit obiectiv in minte, cum sunt cele enumerate in lista de mai jos.

1. Promovare de produse

Afacerile profita de faptul ca o cantitate mare de informatii poate fi transmisa in doar cateva secunde cu ajutorul clipurilor video. Ar trebui sa procedezi la fel si sa creezi videoclipuri convingatoare, prin care sa incerci sa vinzi diferite produse.

2. Brand awareness & trust

Pentru branduri, este important sa creeze o relatie de incredere intre companie si potentialii clienti. Acest scop poate fi atins prin videoclipuri educationale, tutoriale si chiar prin clipuri funny.

Citeste mai multe despre cum te pot ajuta videoclipurile Instagram in afaceri aici.

Cum creezi postari video de impact?

Exista cateva reguli „nescrise”, care te asigura ca videoclipul pe care l-ai postat va atrage audienta pe care ti-o doresti si te va ajuta sa castigi mai multi followeri. Iata doar cateva dintre acestea!

1. Un cover photo interesant

Atunci cand creezi videoclipuri pe Instagram, este important sa alegi un cover photo catchy, care sa le atraga atentia utilizatorilor. Iti doresti o imagine care sa le starneasca interesul pentru a descoperi/vizualiza mai multe.

2. Nu te baza 100% pe sunet

Desi sunetul este inclus in aplicatie si poate contribui enorm la calitatea unui videoclip, nu trebuie sa uiti ca majoritatea utilizatorilor dau scroll pe Instagram fara sunet. Nu neglija acest aspect si creeaza o postare care sa fie la fel de interesanta si fara sunet (poti folosi text, de exemplu).

3. Concentreaza-te pe primele secunde din videoclip

Daca videoclipul tau nu atrage atentia in primele 3-5 secunde, nu are cum sa aiba succes. Aceste secunde sunt esentiale pentru rata de engagement pe care o vor primi postarile tale.

4. Ajusteaza dimensiunea clipului in functie de audienta ta

Doar pentru ca un videoclip poate avea pana la 60 de secunde, nu inseamna ca este obligatoriu sa fie atat de lung. Cei care interactioneaza cu continutul tau sunt oameni ocupati si, cel mai probabil, nu vor sa piarda foarte mult timp. Pentru momentele in care ai o poveste mai lunga de zis, foloseste IGTV, unde clipurile incarcate pot sa aiba cel mult o ora.

5. Foloseste functiile din aplicatie pentru a edita videoclipurile

Cand vine vorba de efecte, Instagram are o paleta larga de oferte. De asemenea, nu te sfii sa iti editezi clipurile si cu ajutorul altor aplicatii pentru a crea continut unic si memorabil.

Insa lista nu se opreste aici! Exista multe alte idei de postari pe Instagram (video) pe care ar trebui sa le cunosti daca vrei sa creezi continut viral, cu care sa devii vizibil in mediul online!

Ti se pare complicat? De aceea, suntem noi aici, sa iti oferim o mana de ajutor! Contacteaza-ne si, impreuna, vom crea cele mai bune postari video pentru Instagram!

share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu