Descoasem virale: Ce au in comun aceste clipuri cu sute de milioane de vizualizari?
In articolul de fata, iti vom reaminti de unele dintre cele mai populare clipuri incarcate pe YouTube in ultimii 15 ani, dar le vom si analiza si vom vedea ce au in comun, cu alte cuvinte care sunt elementele care le fac virale. Fara alte introduceri, sa incepem:

Connie Talbot la "Britain's Got Talent" (155,1 milioane de vizualizari, 4 minute, clip incarcat in iunie 2007)



In aceasta auditie de la varianta britanica a celui mai cunoscut show de talente din lume, o fetita de doar cativa ani reuseste sa il impresioneze pe Simon Cowell cu vocea ei extraordinara. Creatorul emisiunii, cunoscut drept unul dintre cei mai duri oameni din showbiz, nu se poate abtine si ii spune micutei: "You were fantastic!"

The Ultimate Fails Compilation (217,9 milioane de vizualizari, 18 minute, clip incarcat in noiembrie 2011)



Aceasta este o compilatie clasica de momente amuzante, cu cazaturi, lovituri sau alte "fail-uri", insa impresioneaza prin numarul urias de vizualizari, apropiindu-se vertiginos de 220 de milioane. De altfel, un utilizator remarca in comentarii: "Nu cred ca exista vreun veteran al YouTube-ului care sa nu fi vazut acest clip."

Ultimate Dog Tease (201,7 milioane de vizualizari, 1 minut, clip incarcat in mai 2011)



In acest clip extrem de amuzant, un catel "vorbitor" este amagit de stapanul sau cu diverse preparate delicioase, care pana la urma ajung sa fie mancate de barbat sau de pisica, in timp ce personajul principal ramane flamand. "Acest videoclip nu imbatraneste niciodata, este cel mai bun clip de pe internet", conchide un utilizator.

Evolutia dansului (307,5 milioane de vizualizari, 6 minute, clip incarcat in aprilie 2006)



Un comediant extrem de abil si in ceea ce priveste miscarile scenice demonstreaza evolutia dansului de-a lungul timpului. De la Elvis Presley si Bee Gees la Rednex si Eminem si de la AC/DC si Michael Jackson la Jay-Z si 'N Sync, acesta trece prin toate stilurile de dans si melodiile cunoscute de generatii intregi din toata lumea.

Charlie bit my finger (875,2 milioane de vizualizari, 55 de secunde, clip incarcat in mai 2007)



Nu stim ce este mai amuzant in acest clip: faptul ca fratele mai mic il musca pe cel mare de deget, reactia acestuia, rasul bebelusului sau accentul britanic foarte serios cu care este "narata" intreaga intamplare chiar de catre baiatul mai mare. In orice caz, clipul a strans atat de multe vizualizari incat este aproape imposibil sa nu-l fi vazut si tu.

Prin urmare, ce au in comun o fetita cu o voce incredibila, zeci de oameni care se lovesc singuri, un caine pacalit de stapan, un comediant care danseaza in zeci de stiluri si doi copii intr-un moment amuzant de familie? In primul rand, faptul ca trezesc o emotie puternica in privitori, fie ca vorbim despre umor, compasiune sau admiratie.

Mai mult decat atat, clipurile sunt scurte (cu exceptia compilatiei, care nu trebuie insa privita integral) si nu sunt sau nu par regizate in niciun fel, aratand viata reala exact asa cum este ea. Prin urmare, toti privitorii se pot regasi in imagini sau le pot aprecia, fara sa fie nevoie de referinte culturale, sociale sau de alt tip. Si, nu in ultimul rand, vorbim despre clipuri clasice si putem spune ca acestea au "imbatranit" bine, precum vinul :)
share this article:

Comentarii (0)

Acest articol nu are nici un comentariu. Fii primul care lasa un comentariu!

Lasa un comentariu